Slider otherpages

  • prirodni potencijali

  • Bogato kulturno-historijsko naslijeđe

Error: Only up to 6 widgets are supported in this layout. If you need more add your own layout.

Nastavljeno deminiranje na lokalitetu Lisača

Datum: 16.03.2018. 14:20

Nakon sastanka koji je prošle godine načelnik Kalesije Sead Džafić održao sa predstavnicima Oružanih snaga Bosne i Hercegovine,a tiče se deminiranje, deminerski timovi u novembru 2017.godine krenuli su sa deminiranjem puta koji vodi prema Lisači. 

Vremenski uslovi su radove na kratko obustavili krajem novembra, a demineri Oružanih snaga BiH ovih dana su ponovo na terenu te su nastavili  sa radom na ovoj dionici.

Riječ je o deminiranju površine od 52 hiljade metara kvadratnih, a cilj je očistiti putnu komunikaciju kako bi se nesmetano dolazilo do spomen obilježja poginulim borcima Armije RBiH na Liači. 

Koordinator za deminiranje pri Civilnoj zaštiti Općine Kalesija Fikret Križevac ističe da ništa se ne bi moglo realizirati bez podrške načelnika, koji je u više navrata urgirao da se ovo završi. 

Križevac je najavio da će radovi na deminiranju biti završeni u maju kada je u pitanju Lisača, a u narednim mjesecima trebalo bi kako je i obećano biti otvoreno novo radilište, a to je Vis.

 

 

 

 

 

Kalesija u brojkama

Kalesija u brojkama

Općina Kalesija je smještena u Tuzlanskom kantonu u sjeveroistočnoj Bosni i Hercegovini, omeđena općinama Tuzla, Živinice, Sapna (FBiH), te opštinama Šekovići, Zvornik i Lopare (RS)

201

km2 Površina

36748

Stanovnika

22

Mjesne zajednice

Google map