Održana radionica u okviru MEG projekta za vijećnike

U sali Općinskog vijeća Kalesija danas je održana radionica u okviru MEG (Projekat općinskog okolišnog i ekonomskog upravljanja) projekta koji se implementira u 18 partnerskih jedinica lokalne samouprave grupisanih u dva geografska klastera: “Sjeverozapadni” klaster (Unsko-sanski kanton i šire područje regije Prijedora), i “Sjeveroistočni” klaster (šire područje regija Doboj i Tuzla).

Tema radionice bila je komunikacija vijećnika sa građanima, odnosno lokalno partnestvo. Cilj ovakvih radionica je upoznavanje vijećnika sa važnošću komuniciranja sa građanima, ali i predstavljanje nedostataka po ovom pitanju kada je riječ o Općinskom vijeću.

Snežana Dačić konsultant na projektu MEG vijećnike je upoznala sa načinima komunikacije sa građanima, ali i sa mogućnostima poboljšanja iste ali i unapređenje rada Općinskog vijeća.

Ono što je zanimljivo svakako je da Općina Kalesija kroz ovakve projekte otklanja nedostatke u funkcionisanju lokalne uprave, što u konačnici znači i prikupljanje određenih bodova kako bi se u narednoj godini moglo konkurisati za određena novčana sredstva Vlade Švicarske za unapređenje rada Jedinica lokalne uprave.

Radionici su pored koordinatora ispred Općine Kalesija Fahrudina Halilčevića i višeg referenta za pripremu sjednica Općinskog vijeća i rad sa radnim tijelima Ćazima Imamovića prisustvovali i vijećnici Galib Softić (SDP), Senad Šmigalović (SDP), Damir Džafić (SDP), Huso Atlagić (NL SDŽ), Mujo Kadić (NL SDŽ), Sejfo Trgovčević (ASDA) i Jasmin Osmančević (BPS).