Općina Kalesija finansirala nabavku udžbenika za učenike MSŠ Kalesija

Na zahtjev direktora MSŠ Kalesija Bege Hadžića, općinski načelnik Sead Džafić donio je Odluku o odobravanju finansisjkih sredstava u iznosu od 1.000 KM za nabavku udžbenika za potrebe školske biblioteke.

Kako je navedeno u zahtjevu udžbenik će koristiti učenici medicinske i veterinarske struke. Riječ je o udžbeniku “Medicinska mikrobiologija sa imunologijom i parazitologijom” autora Fatime Numanović, Mirsada Hukića, Mensura Ašćerića, Zinete Delibegović i Jasmine Nurkić.

Veliko hvala načelniku naše općine koji je na ovaj način pomogao da učenici navedenih zanimanja imaju literaturu iz koje će spremati ispite i kako bi se sticali potrebna znanja kazao je direktor MSŠ Kalesija Bego Hadžić.

Ovo nije prvi put da Općina Kalesija pomaže obrazovne ustanove na području Kalesije. Ranije je Odlukom općinskog načelnika kupljen kotao za grijanje u MSŠ Kalesija, sufinansirani su projekti obnove fiskulturnih sala u OŠ Vukovije i Tojšići, zamjeni stolarije u PŠ Miljanovci i PŠ Jajići, ograđivanje PŠ u Dubnici, Jajićima i Kalesiji Gornjoj ali i za opremanje kabineta informatike u OŠ Rainci Gornji i zamjenu dotrajalih oluka u OŠ Memići.

Prema riječima načelnika Seada Džafića, Općina Kalesija će i dalje pomagati obrazovne ustanove onoliko koliko to bude Budžet dozvoljavao jer pomaganjem obrazovanja pomaže se stvaranje kvalitetnih kadrova koji će sutra biti nosioci svih društvenih aktivnosti u našoj Kalesiji.