Slider otherpages

  • prirodni potencijali

  • Bogato kulturno-historijsko naslijeđe

Error: Only up to 6 widgets are supported in this layout. If you need more add your own layout.

Općina Kalesija i World Vision pomažu opremanje škola i nabavku opreme

Datum: 5.09.2017. 16:12

Nevladina organizacija World Vison i Općina Kalesija u narednih trideset dana u saradnji sa mjesnim zajednicama u obrazovne ustanove na području naše općine investirat će oko 60.000 KM za opremanje te nabavku opreme. 

Danas su potpisani ugovori između općinskog načelnika Seada Džafića, predstavnika World Visiona te mjesnih zajednica. 

Općinski načelnik Sead Džafić se zahvalio organizaciji World Vison koja pomaže obrazovanje i poboljšanje uslova u obrazovanju, ali je također direktorima škola obećao da će uvijek biti tu kada treba pomoći. 

U ime Aktiva direktora osnovnih škola načelniku i organizaciji World Vision zahvalio se Fahrudin Hamzić koji je rekao da je ovo dobar primjer kako se saradnjom može doprinjeti boljim uslovima u obrazovnim ustanovama u našoj općini. 

Naime, pomenuta sredstva će biti usmjerena u rekonstrukciju školskih sala u OŠ Vukovije i OŠ Tojšići, zamjenu stolarije u PŠ Jajići (OŠ Kalesija) te ograđivanje školskih zgrada u Kalesiji Gornjoj, Jajićima i Dubnici. 

Novac će biti izdvojen i za zamjenu dotrajalih oluka u OŠ Memići, ali i za opremanje kabineta informatike u OŠ Rainci Gornji. 

Sastanku je prisustvovala i pomoćnica općinskog načelnika, šefica Službe za opću upravu i društvene djelatnosti Hata Mujčinović. 

Predstavnica organizacije World Vision Sanja Petrović Delić rekla je da je prezadovoljna dosadašnjom saradnjom sa Općinom Kalesija, te podcrtala da je misija organizacije koju predstavlja dobrobit djece. 

Kalesija u brojkama

Kalesija u brojkama

Općina Kalesija je smještena u Tuzlanskom kantonu u sjeveroistočnoj Bosni i Hercegovini, omeđena općinama Tuzla, Živinice, Sapna (FBiH), te opštinama Šekovići, Zvornik i Lopare (RS)

201

km2 Površina

36748

Stanovnika

22

Mjesne zajednice

Google map