Osnovna škola Kalesija priredila priredbu za prvačiće i njihove roditelje

Kao i svake godine do sada menadžment Osnovne škole Kalesija u sali Bosanskogkulturnog centra “Alija Izetbegović” priredio je priredbu za prvačiće i njihove roditelje.

Ove godine kada je u pitanju Osnovna škola Kalesija ukupno je upisan 91 prvačić, a njima se prvo obratio direktor ove obrazovne ustanove Fahrudin Hamzić koji je istakao da će biti na raspolaganju učenicima i njihovim roditeljima za svaki vid pomoći kako bi što više naučili i kako bi postizali zapažene rezultate na svim poljima.

Učenicima i roditeljima obratila se i pomoćnica općinskog načelnika, odnosno šefica Službe za opću upravu i društvene djelatnosti Hata Mujčinović koja im je zaželjela mnogo sreće u školovanju te da budu dobri ljudi prije svega, a zatim i dobri učenici.

Ona je kazala da je ovo novi početak školovanja i za roditelje jer će oni uz svog prvačića prisjetit se i svog školovanja.

Priredbu za prvačiće uljepšali su i učenici ove škole sa svojim recitacijama, ali i muzičkim nastupima, te članovi GKUD-a “Halisije”.

Priredbi pripremljenoj za najmlađe školarce prisustvovao je i općinski načelnik Sead Džafić.