Općina Kalesija izdvojila 2.400 KM za zamjenu stolarije u PŠ Miljanovci

Savjetnik općinskog načelnika Seada Džafića, Fikret Suljkanović i šef kabineta Mujo Tosunbegović održali su jučer sastanak sa predstavnicima Građevinskog odbora za zamjenu stolarije u PŠ Miljanovci Miralemom Hasanovićem i Mirzom Hamzićem kao i sa predsjednikom Vijeća MZ Miljanovci Ekremom Hasanovićem.

Tema sastanka bila je Odluka općinskog načelnika Seada Džafića koji iz budžeta izdvojio 2.400 KM kako bi se zamijenila stolarija na objektu PŠ Miljanovci.

Predsjednik Vijeća MZ Miljanovci Ekrem Hasanović se zahvalio općinskom načelniku kazavši da ovo nije prvi put da pomaže MZ iz koje on dolazi i da su mu i građani zahvalni.

On ističe da će zamjena stolarije najviše koristiti učenicima koji pohađaju nastavu u PŠ Miljanovci, ali i učiteljima koji obrazuju mlađe generacije.

Općinskom načelniku Seadu Džafiću zahvalio se i Miralem Hasanović predsjednik Građevinskog odbora za zamjenu stolarije koji je mišljenja da je ovo dobar primjer kako načelnik vodi brigu o svim građanima Kalesije.

U ime općinskog načelnika Fikret Suljkanović je rekao da će Općina Kalesija podržati sve projekte koji pomažu boljim uslovima rada, te je kazao da će općinski načelnik podjednako tretirati sve MZ na području općine Kalesija.

Ovo nije prvi put da Općina Kalesija pomaže obrazovne ustanove na području naše općine.