Općina Kalesija sa 3.000 KM pomaže uvođenje grijanja u džamiju u Babinoj Luci

Općinski načelnik Sead Džafić jučer je razgovarao sa predstavnicima džematskog odbora iz Babine Luke o problemima sa kojima se susreću, ali i o aktivnostima koje provode kako bi vjerski život u ovom naselju bio na boljem nivou.

Naime, članovi džematskog odbora Elmedin Selimović, Avdo Fatić, Mujaga Selimović, Zihnija Selimović i Nermin Mujkanović na čelu sa imamom Mevludinom Sakićem načelnika su upoznali sa aktivnostima koje provode na uređenju džamije u Babinoj Luci.

Mujaga Selimović je kazao da se džemat Kikači maćehinski odnosi prema Babinoj Luci, odnosno džematlijama koji svaki mjesec uredno izmiriju svoje obaveze kada je u pitanju džemat.

Predstavnici džematlija iz Babine Luke od načelnika su zatražili i pomoć kada je u pitanju uvođenje grijanja u džamiju jer se u dane vikenda tu održava mektebska nastava za najmlađe, a također se klanjaju i dnevni namazi svakodnevno.

Općinski načelnik je džematlijama odobrio 3.000 KM za ove namjene istakavši da će biti tu za bilo koju vrstu pomoći kako bi džamija u Babinoj Luci počela da koristi svojoj svrsi, odnosno da se u njoj obavlja namaz.

Također prisutni na sastanku načelnika su upoznali i sa informacijom da žele biti dio džemata Kikači koji se do sada prema njima maćehinski ponašao, ali takođr žele da u sklopu pomenutog džemata bude i džamija Babina Luka i imam Mevludin Sakić.

Mjesni imam Sakić se zahvalio načelniku na pomoći koju je izdvojio za grijanje istakavši da je ovo poklon za Novu hidžretsku godinu te da će to džematlije znati cijeniti.