Općinski načelnik održao sastanak sa predsjednicima i sekretarima Vijeća MZ

Općinski načelnik Sead Džafić održao je sastanak sa predsjednicima i sekretarima Vijeća MZ na području naše općine sa kojima je razgovarao o aktivnostima kada je u pitanju javna rasprava o Nacrtu Odluke o budžetu općine Kalesija za 2018.godinu.

Načelnik Džafić je zatražio veću angažovanost predsjednika Vijeća MZ kako bi javne rasprave bile uspješne i kako bi oni predložili projekte koji se tiču njih i njihovih naselja.

Također od predsjednika i sekretara ja zatraženo da dostave finansijske izvještaje o radu MZ kao i spisak članova Vijeća MZ koji ne dolaze na sastanke a izabrani su da predstavljaju svoj zaseok.

Predsjednici Vijeća MZ sa područja Kalesije zahvalili su se načelniku na prijemu te su obećali da će putem javnih rasprava o Nacrtu Odluke o budžetu općine Kalesija za 2018.godinu kandidovati projekte za koje smatraju da su prioritetni u narednoj godini.

Oni smatraju da je ovo dobar način saradnje između načelnika i Vijeća MZ na području naše općine te se nadaju da će ovakva praksa biti i u narednom periodu kako bi zajednički se rješavali određeni projekti koji su za dobrobit svih.