Slider otherpages

  • prirodni potencijali

  • Bogato kulturno-historijsko naslijeđe

Error: Only up to 6 widgets are supported in this layout. If you need more add your own layout.

Općinski načelnik potpisao ugovor vrijedan 102.000 KM

Datum: 23.11.2017. 07:52

U prostorijama Ministarstva prostornog uređenja i zaštite okolice TK, općinski načelnik Sead Džafić sa ministrom Hasanom Ferhatovićem potpisao je ugovor vrijedan 102.000 KM.

Riječ je o sredstvima koja su odobrena za projekat koji je kandidirala Općina Kalesija pod nazivom „Jačanje tehničkih kapaciteta za prikupljanje i odvoz otpada na području općine Kalesija“.

Hvala ministru Ferhatoviću i Vladi TK koji su naš projekat prepoznali i odlučili su da nam dodijele ova sredstva. Novac ćemo po projektu usmjeriti za nabavku vozila za odvoz otpada sa području naše općine i mišljenja sam da ćemo na taj način poboljšati uslugu prema građanima naše općine, rekao je načelnik Džafić. 

On ističe da je Općina Kalesija kandidovala još mnogo projekata prema većim nivoima vlasti, te se nada da će oni biti prepoznati, jer svaki projekat tiče se boljeg položaja za građane općine Kalesija. 

 

 

Kalesija u brojkama

Kalesija u brojkama

Općina Kalesija je smještena u Tuzlanskom kantonu u sjeveroistočnoj Bosni i Hercegovini, omeđena općinama Tuzla, Živinice, Sapna (FBiH), te opštinama Šekovići, Zvornik i Lopare (RS)

201

km2 Površina

36748

Stanovnika

22

Mjesne zajednice

Google map