Otvorene nove prostorije Biroa za zapošljavanje u Kalesiji

Općinski načelnik Sead Džafić zajedno sa direktorom Službe za zapošljavanje TK Senadom Muhamedbegovićem, predsjednikom Skupštine TK Senadom Alićem i direktorom GOPA-e Rankom Markušem danas je presijecanjem vrpce u upotrebu pustio nove prostorije Biroa za zapošljavanje.

Dvadeset godina, ljudi uposleni u Birou rade u skučenim i neuslovnim prostorijama. Sada su dobili moderne prostorije i nadam se da će što manje građana iste da koristi i da će ih što više raditi u narednoj godini, kazao je općinski načelnik Sead Džafić.

On se zahvalio i Vladi TK, Službi za zapošljavanje i direktoru GOPA-e koji su pomogli da se ovako nešto uradi u Kalesiji.

Direktor Službe za zapošljavanje TK Senad Muhamedbegović se zahvalio načelniku na podršci koju pruža, istakavši da je ovo peti rekonstruisani objekat Biroa za zapošljavanje u TK i da će se istim tempom raditi i naredne godine.

Pored uređenih šaltera za prijem osoba koje traže posao, u novim prostorijama će im biti pružena i pomoć kroz Klub za traženje posla.