Općinski načelnik razgovarao sa predstavnicima MZ Gojčin i Jelovo Brdo

Općinski načelnik Sead Džafić primio je u posjetu predsjednika Vijeća MZ Gojčin i Jelovo Brdo Mustafu Makalića i predstavnika povratnika Srba Miladina Popovića.

Tema sastanka bili su problemi sa kojima se susreću povtanici u zaseoku Ivanovići u Gojčinu.

Naime, prema riječima Miladina Popovića, povratnici Srba nemaju uređen pristupni puti od rata do danas niko im nije pomogao da isti dobiju.

On je također od načelnika zatražio angažovanje mehanizacije koja bi ruševne objekte očistila i time bi se olakšalo povratnicima da prilikom apliciranja za izgradnju stambenih jedinica krenu od temelja.

Načelnik Kalesije Sead Džafić obećao je pomoć povratnicima onoliko koliko to dozvoljava Budžet naše općine. Također je zatražio od predsjednika MZ Gojčin i Jelovo Brdo da dostave projekat izgradnje puta prema ovom zaseoku i da isti se kandiduje za izgradnju.

Na sastanku je bilo riječi i o drugim projektima kada je u pitanju MZ Gojčin i Jelovo Brdo, a to je adaptacija područne ambulante kao i asfaltiranje puta, a u narednoj godini se očekuje realizacija i drugih projekata koje kandiduju građani preko Vijeća MZ.