Općinski načelnik razgovarao sa predstavnicima Udruženja dobitnika najvećih ratnih priznanja

Općinski načelnik Sead Džafić primio je delegaciju Udruženja dobitnika najvećih ratnih priznanja “Zlatni ljiljan” Kalesija sa kojima je razgovarao o projektima koje ovo udruženje radi, ali i o onome šta je urađeno u proteklom periodu.

Predsjednik Udruženja dobitnika najvećih raznih priznanja “Zlatni ljiljan” Enver Kurtić načelnika je upoznao sa aktivnostima koje se rade kada je u pitanju uređenje spomen obilježja na području naše općine najboljim sinovima Bosne i Hercegovine.

On je načelnika upoznao i sa monografijom koja se privodi kraju u organizaciji ovog udruženja gdje bi bile informacije o svim dobitnicima ratnih priznanja, ali i više podataka o ratnim dešavanjima u prvom oslobođenom gradu u BiH.

Općinski načelnik Sead Džafić kazao je da će Općina finansirati štampanje knjige, ali i uređenje spomen obilježja “Zlatnih ljiljana” na području naše općine, istakavši da ti ljudi zaslužuju mnogo više jer su zbog hrabrosti i ljubavi prema domovini odlikovani najvećim priznanjem Armije RBiH.

Oni su nam omogućili da danas slobodno živimo, istakao je općinski načelnik.

Predstavnici Udruženja zahvalili su načelniku na svemu što čini kako oni ne bi bili zaboravljeni i kako bi se znala istina o “Zlatnim ljiljanima” koji su branili Kalesiju, ali i Bosnu i Hercegovinu.

Kurtić je mišljenja da će knjiga biti završena početkom naredne godine i da pozdravlja potez načelnika da se ona štampa pod pokroviteljstvom Općine Kalesija, odnosno načelnika Seada Džafića.

Delegaciju Udruženja dobitnika najvećih ratnih priznanja “Zlatni ljiljan” Kalesija pored predsjednika činili su i Avdo Joldić te Emir Majdančić.