Općinski načelnik razgovarao sa Ramizom Milkunić predsjednicom Udruženja muzičkih umjetnika Tuzla

Općinski načelnik Sead Džafić u posjetu je primio Ramizu Milkunić predsjednicu Udruženja muzičkih umjetnika Tuzla, te profeora harmonike Dejana Milkunića te Rasima Džafića sa kojima je razgovarao o Festivalu sevdalinke pod nazivom “Sevdalinko u srcu te nosim”, kao i o aktivnostima koje se provode kada je u pitanju promocija knjige „Sevdah u srcu, sevdalinka u duši“ autora Zlatka Dukića čija promocija će biti upriličena 27.februara u 18:00 sati u prostorijama biblioteke “Derviš Sušić”.

Ramiza Milkunić se zahvalila načelniku općine na prijemu te je predstavila kompletan projekat zaštite ove muzike i njeno njegovanje.

Bilo je govora i o tome da se slične aktivnosti provedu i u Kalesiji u BKC-u “Alija Izetbegović” kako bi naša općina pored Festivala izvorne muzike dobila i Festival sevdalinke jer je to muzika BiH.

Dejan Milkunić istaknuti profesor harmonike načelnika Džafića je upoznao sa aktivnostima koje on provodi u muzičkoj školi, pohvalivši veliki broj djece koja iz Kalesije pohađaju njegove časove.

Mi želimo da napravimo saradnju sa općinama u TK i vjerujte da će korist imati i lokalna zajednica od svega toga, jer će djecu odvojiti od ulice i dati im mogućnost da uče nešto novo i da stvaraju.

Načelnik Sead Džafić je u razgovoru sa istaknutim muzičkim umjetnicima predložio da se u Kalesiji održi i amatersko takmičenje na kojem bi se prijavili izvođači sevdalinke gdje bi bile obezbjeđene i određene nagrade.