Općinski načelnik Sead Džafić potpisao ugovor vrijedan 100.000 KM

U sjedištu vlade Federacije Bosne i Hercegovine, općinski načelnik Sead Džafić danas je potpisao ugovor sa ministrom razvoja, poduzetništva i obrta Amirom Zukićem o dodjeli grant sredstava koja će biti usmjerena u razvoj poduzetničkih zona te zapošljavanju novih radnika.
Na javni poziv ovog ministarstva javilo se 39 općina i gradova, ali je zbog kvalitetno pripremljene dokumentacije izabrano sedam Kalesija, Mostar, Ilijaš, Maglaj, Grude, Livno i Gradačac.
Ovaj projekat predviđa osposobljavanje privrednih zona, uređenje infrastrukture. Krajnji cilj projekta je zadržavanje postojećih radnih mjesta, povćanje konkurentnosti loklanih firmi i naravno nova zapošljavanja. Mi očekujemo početak rada šest privrednih subjekata i otvaranje 30 novih radnih mjesta za početak”, rekao je načelnik Sead Džafić.
Potpisivanju ugovora između ministra i načelnika i gradonačelnika prisustvovao je i premijer u Vladi FBiH Fadil Novalić koji je kazao da ovakvi projekti pokreću procese na bolje. Podsjetio je da je privrednik 33 godine i da zna šta znači osnovati i voditi preduzeće, te zaposliti i obučiti radnike za posao.
Kada je u pitanju iznos sredstava ona su određena od 75.000 do 150.000 KM, a naša općina je za ove namjene dobila 100.000 KM.