U ime općinskog načelnika uređeni park ispred MSŠ Kalesija otvorio Hazim Halilović

U ime općinskog načelnika Seada Džafića, danas je ispred MSŠ Kalesija Hazim Halilović šef u Službi za opću upravu, boračku – invalidsku zaštitu i raseljena lica općine Kalesija svečano u upotrebu pustio novoizgrađeni park za mlade.

Park je uradilo Udruženje mladih aktivista općine Kalesija (UMAK), uz finansijsku podršku općine, Fondacije tuzlanske zajednice, Omladinske banke i privrednih subjekata.

Prije same ceremonije otvaranja parka upriličena je svečanost gdje su dodijeljena priznanja najzaslužnijim osobama i kolektivima za uređenje parka koji će služiti svim Kalesijcima.

“Veoma mi je drago kada vidim omladinski aktivizam. Ovi omladinci su pokazali da znaju i da žele raditi. Ispred ustanove koju predstavljam mogu da kažem da će ovakva udruženje imati podršku načelnika u daljem radu”, kazao je Hazim Halilović.

Predsjednik Skupštine Udruženja mladih aktivista Aljo Subašić istakao je da će u narednom peeriodu biti još projekata i da im je cilj da imaju dobru saradnju sa općinom ali i da spoje mlaade osobe kako bi svi zajedno radili na pozitivnoj promociji naše općine.

Udruženje mladih aktivista Kalesije (UMAK) za podršku uručilo je zahvalnicu načelniku Kalesije Seadu Džafiću, savjetniku Fikretu Suljkanoviću, Vehidu Hendiću, Senadu Šmigaloviću, Izetu Bukvareviću predsjedniku MZ Kalesija centar, direktoru MSŠ Kalesija i njegovom pomoćniku, Mirsadi Ramić, AMOX-u, Lafat komercu, Omladinskoj banci, Fondaciji tuzlanske zajednice, kao i lokalnim medijima.