Općinski načelnik u okviru “Dječije nedjelje” obišao URDPP “Osmijeh nade”

U okviru obilježavanja “Dječije nedjelje” u Kalesiji, Udruženje roditelja djece sa posebnim potrebama “Osmijeh nade” organizovalo je manifestaciju pod nazivom “Sva djeca imaju pravo na život i razvoj”, kojoj je prisustvovao i općinski načelnik Sead Džafić i šefica u Službi za opću upravu i društvene djelatnosti Hata Mujčinović.

Načelnik je u svome obraćanju kazao da je ovo udruženje pomagao i da će pomagati kao Sead Džafić, ali i kao načelnik jer je riječ o udruženju koje okuplja djecu sa posebnim potrebama, gdje imaju mogućnost da se druže i da kroz radionice stiču dodatna znanja.

Obećao je načelnik da će sve učiniti kako bi ovo udruženje dobilo i adekvatnije prostorije za rad, jer su sada u skučenom prostoru u kojem ne mogu baš svi članovi da se okupe.

Prema riječima dopredsjednice “Osmijeha nade”, Amire Halilović oni imaju 85 članova, te bi im nove prostrije dobro došle za rad, a ona se zahvalila i načelniku koji je nebrojeno puta do sada pokazao svoju humanost i pomogao djeci koja su članovi udruženja.

Ona je istakla da je za djecu u okviru ove manifestacije sutra planiran i izlet gdje će imati priliku da se sportski nadmeću i da se druže i uživaju u prirodi.