Slider otherpages

  • prirodni potencijali

  • Bogato kulturno-historijsko naslijeđe

Error: Only up to 6 widgets are supported in this layout. If you need more add your own layout.

Potpisan ugovor, u narednim danima parking aparati u Kalesiji

Datum: 13.06.2017. 12:08

Danas je u sjedišu JP “Vodovod i kanalizacija” Kalesija, potpisan ugovor sa firmom “BH Motors” doo iz Srebrenika o nabavci i postavljanju osam parking aparata u centru grada. 

Ukupna ugovorena cijena iznosi 61.960 KM, a pored nabavke, ugradnje i instalacije parking aparata predviđena je i obuka osoblja za rad sa istima.

“U narednoj sedmici mi ćemo već početi sa postavljanjem postolja za aparate, te se nadamo da će sve ići svojom dinamikom i da će i aparati čim prije biti postavljeni”, kazao je direktor “BH Motorsa” Mirza Ordagić.

Ordagić ističe da je riječ o parking aparatima koji imaju garantni rok od četiri godine i da su slični postavljeni u Gradačcu, Gračanici, Živinicama i mnogim drugim općinama. 

Zadovoljan potpisanim ugovorom je i direktor JP “Vodovod i kanalizacija” Kalesija Senaid Sinanović koji j pohvalio i načelnika Seada Džafića čijom urgencijom je ovaj projekat uspješno priveden kraju. 

On ističe da će u narednoj sedmici biti postavljena i vertikalna signalizacija na mjestima gdje će biti vršena naplata parkirališta u centru Kalesije. 

Senaid Sinanović je istakao i to da će JP “Vodovod i kanalizacija” imati konstantan uvid u rad aparata te da će se u svakom trenutku znati koliko osoba je platilo parking kartu, koliko je automobila dnevno i slično. 

Kalesija u brojkama

Kalesija u brojkama

Općina Kalesija je smještena u Tuzlanskom kantonu u sjeveroistočnoj Bosni i Hercegovini, omeđena općinama Tuzla, Živinice, Sapna (FBiH), te opštinama Šekovići, Zvornik i Lopare (RS)

201

km2 Površina

36748

Stanovnika

22

Mjesne zajednice

Google map