Potpisan ugovor vrijedan 491.701 KM, počinje rekonstrukcija puta Vukovije-Krivača

Po ovlaštenju općinskog načelnika Seada Džafića, savjetnik Fikret Suljkanović u Sarajevu je potpisao ugovor vrijedan 491.701 KM, a tiče se izgradnje puta Vukovije-Krivača.

Riječ je o projektu “Projekat razvoja ruralnog poslovanja”, koji se realizira preko Ureda za koordinaciju projekta PCU, pri Ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva FBiH.

Općina Kalesija sa partnerima JP Direkcija regionalnih cesta TK, Prima sofa, Milkos i Terakop sufinansira ovaj projekat u iznosu od 291.701 KM, dok su donatorska sredstva u iznosu od 200.000 KM.

“Ovo je veliki projekat za našu općinu i smatram da će uveliko pomoći da se u funkciju stavi i industrijska zona na ovoj dionici puta kako bi investitori imali uređenu infrastrukturu i kako bi ulagali u razvoj naše općine, što će otvoriti i nova radna mjesta”, kazao je općinski načelnik Sead Džafić.

On ističe da će radovi krenuti čim vremenski uslovi to dozvole, rekavši da će asfalt na ovoj dionici pomoći kako privrednim društvima tako i mještanima sa područja Kalesije i Živinica da brže dođu do svojih parcela.