Slider otherpages

  • prirodni potencijali

  • Bogato kulturno-historijsko naslijeđe

Error: Only up to 6 widgets are supported in this layout. If you need more add your own layout.

Potpisan ugovor za izgradnju vodovodne mreže u Hrasnu Donjem

Datum: 29.11.2017. 14:52

Savjetnik načelnika Kalesije Fikret Suljkanović i Newton Dennis iz organizacije LDS Charities potpisali su danas ugovor vrijedan 40.000 KM, a riječ je o nabavci materijala za izgradnju vodovodne mreže u kalesijskom naselju Hrasno Donje. 

Potpisivanju ugovora prisustvovali su i šef u Službi za komunalne poslove i civilnu zaštitu Hazim Halilović kao i predstavnici Odbora za izgradnju vodovodne mreže u ovom naselju Ibrahim Bukvarević, Haso Ćatić i Mustafa Mešanović. 

Prema riječima Dennisa Newtona, materijal za vodovod Hrasno Donje bit će nabavljen u narednih 45 dana i isti će biti isporučen, a Općina Kalesija će sufinansirati ovaj projekat, a to je izgradnja vodovodne mreže. 

U ime općinskog načelnika donatorima se zahvalio savjetnik Fikret Suljkanović kazavši da će radovi početi odmah po isporuci materijala, a ukoliko vremenski uslovi dozvole sve bi trebalo biti završeno do početka proljetne sjetve. 

Huso Ćatić u ime Odbora za izgradnju vodovoda zahvalio se načelniku Seadu Džafiću i svim drugima koji su učestvovali u pregovorima da se organizacija LDS Charities odluči da uloži sredstva u izgradnju vodovoda u Hrasnu, s obzirom da su 2013. godine od strane određenih osoba iz Općine Kalesija prevareni zbog čega će morati pravdu tražiti u putem suda.  

 

Kalesija u brojkama

Kalesija u brojkama

Općina Kalesija je smještena u Tuzlanskom kantonu u sjeveroistočnoj Bosni i Hercegovini, omeđena općinama Tuzla, Živinice, Sapna (FBiH), te opštinama Šekovići, Zvornik i Lopare (RS)

201

km2 Površina

36748

Stanovnika

22

Mjesne zajednice

Google map