Potpisan ugovor za izgradnju vodovodne mreže u Hrasnu Donjem

Savjetnik načelnika Kalesije Fikret Suljkanović i Newton Dennis iz organizacije LDS Charities potpisali su danas ugovor vrijedan 40.000 KM, a riječ je o nabavci materijala za izgradnju vodovodne mreže u kalesijskom naselju Hrasno Donje.

Potpisivanju ugovora prisustvovali su i šef u Službi za komunalne poslove i civilnu zaštitu Hazim Halilović kao i predstavnici Odbora za izgradnju vodovodne mreže u ovom naselju Ibrahim Bukvarević, Haso Ćatić i Mustafa Mešanović.

Prema riječima Dennisa Newtona, materijal za vodovod Hrasno Donje bit će nabavljen u narednih 45 dana i isti će biti isporučen, a Općina Kalesija će sufinansirati ovaj projekat, a to je izgradnja vodovodne mreže.

U ime općinskog načelnika donatorima se zahvalio savjetnik Fikret Suljkanović kazavši da će radovi početi odmah po isporuci materijala, a ukoliko vremenski uslovi dozvole sve bi trebalo biti završeno do početka proljetne sjetve.

Huso Ćatić u ime Odbora za izgradnju vodovoda zahvalio se načelniku Seadu Džafiću i svim drugima koji su učestvovali u pregovorima da se organizacija LDS Charities odluči da uloži sredstva u izgradnju vodovoda u Hrasnu, s obzirom da su 2013. godine od strane određenih osoba iz Općine Kalesija prevareni zbog čega će morati pravdu tražiti u putem suda.