Predstavnici boračkih udruženja i organizacija na prijemu kod načelnika

Predstavnici boračkih organizacija i udruženja uz baklavu i kahvu razgovarali su danas sa načelnikom Kalesije Seadom Džafićem na bajramskom prijemu.

“Vi ste najviše zaslužni što danas imamo slobodu i drago mi je da ste se odazvali na ovaj prijem. Želim da se i vi uključite i da pomognete da zajedno napravimo od Kalesije čaršiju poželjnu za život”, rekao je Džafić na samom početku.

On je istakao da je Općina krenula sa obilaskom spomen obilježja na području naše općine kako bi sva bila uređena i kako bi se obilježile lokacije na kojima su ostvarene pobjede Armije RBiH.

Predstavnici organizacija i udruženja proisteklih iz rata kazali su da načelnik ima njihovu podršku u svemu onome što je dobro za Kalesiju i njene građane i da će se i oni uključiti u svaku akciju koja za cilj ima da pomogne borcima ili njihovim porodicama.

Prijemu su prisustvovali Mirzet Alić – ODB “23.Maj” Kalesija, Suhdin Đedović – JOB “Unija veterana” Kalesija, Hariz Paloš – Udruženje PTSP Kalesija, Mumin Avdić – ORVI, Bešir Turković – Udruženje logoraša Kalesija, Osman Poljaković – ODB “Kalesija”, Dževad Tosunbegović – Savez PL TK, Ćazim Huremović – PL Kalesija i Ramiz Suljkanović – Udruženje civilnih žrtava rata.