Općinski načelnik

Džafić Sead rođen, 23.11.1953. god. u Donjim Raincima, općina Kalesija. Potiče iz višečlane radničke porodice, odgajan u duhu poštivanja iskonskih moralnih vrlina. Osnovnu školu pohađao u Donjim i Gornjim Raincima, srednju školu u Ljubljani, a dalju naobrazbu sticao uporedo sa bavljenjem biznisom.

Odlikuje ga humanost, potvrđena kroz učešće u brojnim društveno korisnim projektima, te privrženost rodnoj grudi, uz iskazane vrline: odgovornost, upornost i istrajnost. Oženjen je, otac troje djece, a porodicu smatra prvom na pijedestalu životnih vrijednosti.

Privatnim biznisom se počeo baviti još davne 1988. godine među prvim privrednicima na području općine Kalesija, odnosno kada su se rijetki i najhrabriji odlučivali na taj korak. Godine 1992. patriotizam prevladava, privatni biznis staje, Sead se priključuje Patriotskoj ligi i staje u odbranu Kalesije. Po završetku agresije na Bosnu i Hercegovinu Sead se ponovo vraća privatnom biznisu.

Godine 1996. osniva firmu za proizvodnju građevinske stolarije i istovremeno otvara skladište građevinskog materijala čime se aktivno uljučuje u obnovu naše domovine. U okviru privatizacije, 2001. godine kupuje firmu UNIS TOK sa osnovnim motivom da pomogne rodnom kraju. Stavljanjem u funkciju kapaciteta i privrednih potencijala firme cilj je da se otvore i prijeko potrebna radna mjesta.

Od tog perioda do danas UNIS TOK bilježi rast i razvoj te s ponosom ističemo da UNIS TOK ima 300 radnika te da se proizvodi UNIS TOKA ugrađuju u najsloženije proizvodne sklopove, kao i sastavni dijelovi kamiona i autobusa proizvođača MAN, VOLVO, Mercedes, Scania i DAF.