U Babajićima puštena ulična rasvjeta, načelnik obećao do maja i dječije igralište

Noćas je u kalesijskom naselju Babajići općinski načelnik Sead Džafić u upotrebu pustio uličnu rasvjetu. Riječ je o 70 rasvjetnih tijela, čiju ugradnju je pomogla i Općina Kalesija, te mještani ovog zaseoka koje pripada MZ Tojšići.

Hasan Avdić predsjednik Građevinskog odbora za izgradnju ulične rasvjete rekao je okupljenim komšijama da Babajići dolaskom na čelo Seada Džafića počinju da žive, jer su dobili vodu u svoje domove i uličnu rasvjetu o kojoj su nekada samo sanjali.

Avdić je načelnika Seada Džafića upoznao i sa aktivnostima koje mještani čine kako bi napravili bolji ambijent za život. On je istakao da su oni kupili i zemljište gdje planiraju da urade dječije igralište s obzirom da ovo naselje broji preko 80 mališana i mališanki, što je možda i najveći broj na području Kalesije.

Načelnik Sead Džafić je obećao da će Općina Kalesija finansirati izgradnju dječijeg igrališta u Babajićima, a da će ono biti završeno do maja ove godine i bit će to poklon mještanima ovog naselja.

Ovo je primjer kako se mještani mogu organizovati i složno raditi kako bi njima bilo bolje. Ja kao načelnik ću uvijek pomagati aktivnosti koje doprinose boljem životu mojih sugrađana, rekao je načelnik koji je u ovom naselju dočekan sa cvijećem i aplauzom.

Riječi hvale za svoje komšije imao je i Mujo Kadić predsjednik Vijeća MZ Tojšići koji je rekao da će ulična rasvjeta iz Babajića biti dalje nastavljena do Smajića kako bi i ovaj dio bio u potpunosti osvjetljen i kako bi pješaci bili sigurniji.

Kadić se zahvalio i općinskom načelniku koji pomaže mještane, svih MZ na području Kalesije istakavši da će u narednom periodu biti urađena i rasvjeta u svim zaeocima u Tojšićima, a uskoro počinje izgradnja i dugo očekivane ambulante u ovoj MZ.

Na kraju mještani Babajića su kandidovali i izgradnju trotoara kroz ovo naselje s obzirom da kroz isto prolazi najprometnija saobraćajnica na kojoj su česte i saobraćajne nesreće rekavši da i tu očekuju pomoć načelnika koji ih do sada nije izdao.