Slider otherpages

  • prirodni potencijali

  • Bogato kulturno-historijsko naslijeđe

Error: Only up to 6 widgets are supported in this layout. If you need more add your own layout.

Svečano puštene u rad obnovljene prostorije za izdavanje ličnih dokumenata i registraciju vozila u Kalesiji

Datum: 13.02.2018. 14:04

Danas je u Kalesiji uz prisustvo ministra unutrašnjih poslova TK Huseina Topčagića, predstavnike Vlade TK i načelnika Seada Džafića svečano otvorena nova prostorija Odjeljenja za administraciju PU Kalesija , odnosno Lokacija za izdavanje ličnih dokumenata i registraciju motornih vozila.

Riječ je o šalter sali za čiju rekonstrukciju i izgradnju je izdvojeno 119.000 KM od strane Vlade TK. 

Zahvaljujući načelniku koji nas je upoznao sa problemima oko prostorija u kojima se vršilo izdavanje ličnih dokumenata mi smo krenuli u realizaciju ovog projekta. Do sada smo na godišnjem nivou za zakup prostorija izdvajali oko 35.000 KM, a sada imamo sopstvene prostorije tako da će se na tom polju ostvariti ušteda, kazao je ministar unutrašnjih poslova Husein Topčagić. 

On ja kazao da je Vlada Tuzlanskog kantona u prethodnom periodu izdvojila i 100.000 KM za renoviranje zgrade PS Kalesija, a u narednom periodu nastavit će se raditi na poboljšanju uslova u kojima rade pripadnici MUP-a TK. 

U svom obraćanju načelnik Sead Džafić se zahvalio Vladi TK i Ministarstvu unutrašnjih poslova koje je reagovalo na pisma koja su poslata kako bi se krenulo u realizaciju ovog projekta, podcrtavši da su u njegovom mandatu rješena tri velika problema kada su u pitanju gužve, a to je renovirana sala CIPS-a, Zavoda zdravstvenog osiguranja i Biroa za zapošljavanje. 

Prema riječima načelnika Seada Džafića obnovljena sala za izdavanje ličnih dokumenata će uveliko pomoći građanima Kalesije, posebno u ljetnom periodu kada u našu općinu dolazi veliki broj građana iz dijaspore koji produžavaju ili žele nove lične dokumente.

Ministar finansija Jakub Suljkanović se u ime Vlade TK-a zahvalio MUP-u Tuzlanskog kantona što je prepoznalo potrebu realizacije pomenutog projekta, koji je podržan od starne Vlade i Skupštine TK-a. Vlada TK-a će i u narednom periodu pomoći materijalnom opremanju policije, kao i kadrovskoj popunjenosti MUP-a TK-a, sve u cilju stvaranja povoljne sigurnosne situacije na području našeg kantona, koja će za cilj imati privlačenje stranih investicija.

 

 

Kalesija u brojkama

Kalesija u brojkama

Općina Kalesija je smještena u Tuzlanskom kantonu u sjeveroistočnoj Bosni i Hercegovini, omeđena općinama Tuzla, Živinice, Sapna (FBiH), te opštinama Šekovići, Zvornik i Lopare (RS)

201

km2 Površina

36748

Stanovnika

22

Mjesne zajednice

Google map