U četvrtak u BKC-u u Kalesiji “Susret sa dijasporom”

Općina Kalesija u saradnji sa JU BKC “Alija Izetbegović”, u četvrtak, 28.decembra 2017.godine sa početkom u 18:00 sati organizuje manifestaciju pod nazivom “Susret sa dijasporom”.

Manifestacija će se održati u sali Bosanskog kulturnog centra. Našim sugrađanima koji se nalaze na privremenom radu i boravku van granica naše domovine obratit će se općinski načelnik Sead Džafić, a o “Kalesiji jučer, danas i sutra” govorit će pomoćnica načelnika Hata Mujčinović.

Kao predstavnik dijaspore obratit će se književnik i biznismen Suad Bešlić, koji je proizvodnju dijelova za vatrogasna vozila iz Njemačke prebacio u Bosnu i Hercegovinu i gdje zapošljava većibroj osoba.

U kulturno zabavnom programu nastupit će prvaci Bosne i Hercegovine u folkloru članovi KUD-a “14.maj” iz Tojšića te mladi pjevač Eldin Barčić uz pratnju Nihada Mešića.

Predviđeno je u sklopu manifestacije da se posjeti i spomen soba “Kalesijski heroji odbrambeno-oslobodilačkog rata 1992-1995”, kao i razgledanje izložbe fotografija “Srebrenički put pakla 1995-2015” autora Ahmeta Bajrića Blicka.

U galerijskom prostoru predviđeno je i druženje uz kahvu sa našim ljudima iz dijaspore i razgovor sa načelnikom.

Općinski načelnik Sead Džafić poziva sve naše ljude koji su došli na odmor u Bosnu i Hercegovinu usvoju Kalesiju da se odazovu ovoj manifestaciji i druženju.