U Kalesiji održana manifestacija “Roze oktobar”

Oktobar je međunarodni mjesec borbe protiv raka dojke. Tim povodom, u organizaciji Udruženja koje okuplja žene oboljele od karcinoma “Nijemi krik” Kalesija danas je održana manifestacija pod nazivom “Roze oktobar”, s ciljem da se skrene pažnja na bolest koja se zove karcinom te da se pomogne u njenom liječenju.

Žene okupljene oko ovog udruženja, građani, učenici MSŠ Kalesija danas su okupljanjem ispred “Nijemog krika” u 11:55 sati poslale jasnu poruku da je krajnje vrijeme da se pomogne ženama oboljelim od karcinoma i da im se omogući adekvatno liječenje.

Hata Mujčinović šefica u Službi za opću upravu i društvene djelatnosti u ime općinskog načelnika Seada Džafića prisustvovala je obilježavanju “Roze oktobra” te je okupljenima kazala da će Općina sve učiniti što je u njenoj moći da se ovakve grupacije osoba pomognu i da im se omoguće bolji uslovi u svim segmentima.

Ona je istakla da svaka žena treba više pažnje da posvećuje zdravlju i da preventivnim pregledima pomogne sebi i svojim bližnjima. Samo brzo otkrivanje bolesti, znači i uspješno liječenje kazala je Mujčinović.

Članice “Nijemog krika”, građani i učenici MSŠ Kalesija kao i uposlenice Organa uprave prošetali su ulicama našeg grada, položili cvijeće na centralno spomen obilježje, a zatim šetnju završile kod JZU Dom zdravlja Kalesija uz poruku želimo da se liječimo i da živimo.