U kategoriji najnačelnika u BiH nagradu dobio načelnik Kalesije Sead Džafić

U Banjaluci sinoć je održana tradicionalna 37.manifestacija “Najmenadžer i ličnost godine” na kojoj je prisustvovao veliki broj zvaničnika iz političkog, javnog, kulturnog, društvnog i sportskog života BiH ali i zemalja iz okruženja.

Među nagrađenima za izvanredne rezultate u razvoju Općine Kalesija, stvaranju ambijenta za biznis, savremene i efikasne općinske administracije i bolji život građana nagrađen je i načelnik Sead Džafić u kategoriji najnačelnik za 2017.godinu.

Pored Džafića u kategoriji najnačelnika i najgradonačenika nagrade su dobili i Milorad Simić načelnik Dervente, Nermin Mandra načelnik Kaknja, Zdravko Marošević načelnik Vareša kao i gradonačelnici Sarajeva Abdulah Skaka i Istočnog Sarajeva Nenad Vuković.

Načelnik Kalesije Sead Džafić dobitnik je i “Zlatne plakete – Nagrada za životno djelo” za vrhunske dugogodišnje menadžerske domete, kontinuiran rast, razvoj i stabilno poslovanje kompanije te uspješno ukupno poslovanje kompanije u oblasti metaloprerade-lider u branši kao vlasnik kompanije UNIS TOK.

Pored načelnika Džafića, među nagrađenima je i Kalesijac prof. dr. Senad Softić koji je ponio titulu za evropskog najmenadžera iz oblasti finansija.

Ovo je veliko priznanje za mene i nadam se da će ih biti još mnogo posebno ovih koja se tiču rada načelnika jer želim svoje znanje koje sam stekao u biznisu da prenesem i na lokalnu zajednicu da krenemo ka razvoju i novim upošljavanjima rekao je Sead Džafić nakon preuzimanja priznanja.