Slider otherpages

  • prirodni potencijali

  • Bogato kulturno-historijsko naslijeđe

Error: Only up to 6 widgets are supported in this layout. If you need more add your own layout.

Udruženje “Kalesijska policija 1991-1995” obilježilo pet godina postojanja

Datum: 6.12.2017. 23:04

U prostorijama MZ Kalesija centar, članovi Udruženja “Kalesijska policija 1991-1995” obilježili su petu godinu postojanja, a najzaslužnijim su uručene i zahvalnice za pomoć koju supružali ovom udruženju. 

U ime domaćina obratio se sekretar Mehmedalija Hodžić predstavivši ciljeve i planove ovog udruženja koje ima za cilj da očuva sjećanje na one koji su među prvima stali u odbranu domovine Bosne i Hercegovine. 

U ime općinskog načelnika obilježavanju petogodišnjice udruženja prisustvovao je savjetnik Fikret Suljkanović koji se zahvalio inicijatorima koji su pokrenuli ovo udruženje i koji iz godine u godinu imaju sve više manifestacija kojima se želi pokazati uloga policije u ratnom periodu. 

Predsjednik Saveza udruženja policije TK Enver Jukanović prisutne je upoznao sa aktivnostima koje su provođene nakon jednoglasne Odluke Predsjedništva RBiH da se mobiliše policija i da krene sa odbranom granice. 

Među prvima policajci su stali u odbranu naše domovine, veliki broj njih je za slobodu dao i život i nikada ih ne smijemo zaboraviti, kazao je Jukanović. 

Upravni odbor ovog udruženja donio je i Odluku o dodjeli priznanja onima koji su pomagali rad udruženja, a među dobitnicima zahvalnice je i Općina Kalesija.

U ime nagrađenih prisutnima se obratila i Hasiba Kurtić koja se zahvalila članovima udruženja rekavši da ljudi okupljeni u i oko udruženja rade dobar posao na predstavljanju svega onoga što je bilo u Kalesiji, oživljavaju sjećanja na one koji više nisu među nama ali i učestvuju u mnogim humanim akcijama. 

 

 

 

 

 

 

 

Kalesija u brojkama

Kalesija u brojkama

Općina Kalesija je smještena u Tuzlanskom kantonu u sjeveroistočnoj Bosni i Hercegovini, omeđena općinama Tuzla, Živinice, Sapna (FBiH), te opštinama Šekovići, Zvornik i Lopare (RS)

201

km2 Površina

36748

Stanovnika

22

Mjesne zajednice

Google map