U subotu u Kalesiji promocija knjige “Mesnevija” autora Dželaluddina Rumija

U sklopu obilježavanja Dana državnosti u subotu 25.novembra sa početkomu 17:00 sati u sali BKC-a “Alija Izetbegović” Kalesija bit će organizovana promocija knjige “Mesnevija” autora Dželaluddina Rumija a sa perzijskog preveo i komentar napisao Ahmed O.Mešić.

Organizator promocije je Udruženje mladih aktivista općine Kalesija (UMAK), pod generalnim pokroviteljstvom općinskog načelnika Seada Džafića.

Tim povodom načelnik je danas primio predsjednika UMAK-a Alju Subašića i promotore knjige prof.dr. Izeta Zikjri Pajevića i prof.dr. Mevludina Hasanovića.

Općinski načelnik Sead Džafić je goste upoznao sa aktivnostima koje se provode na području naše općine ističući da mu je drago što će ovakvo jedno štivo biti predstavljeno i u Kalesiji.

Prof. dr. Mevludin Hasanović kazao je da riječi iz ove knjige utiču na ljude da budu bolji prema sebi, ali i prema drugim ljudima. On je istakao da se nada da će što veći broj građana Kalesije doći na promociju koja će biti petnaesta po redu u cijeloj BiH.

U ime Udruženja mladih aktivista općine Kalesija, načelniku se zahvalio Aljo Subašić koji je pohvalio rad načelnika i njegovu pomoć koju pruža mladim osobama u našoj općini.

Prof. dr. Izet Zikjri Pajević načelniku je uručio i komplet knjiga “Mesnevija”, kazavši da će i građani Kalesije u subotu imati priliku da iste nabave po promotivnim cijenama, jer kako je rekao svako domaćinstvo bi trebalo imati po jedan set u svojim vitrinama.