Slider otherpages

  • prirodni potencijali

  • Bogato kulturno-historijsko naslijeđe

Error: Only up to 6 widgets are supported in this layout. If you need more add your own layout.

Upriličen prijem za majke porodilje sa područja Kalesije

Datum: 29.03.2018. 14:21

Danas je u zgradi općine Kalesija upriličen prijem za majke porodilje sa područja općine Kalesija koje su zahtjeve za jednokratnu novčanu naknadu podnijele u januaru i februaru ove godine. 

Podjeli novčane pomoći prisustvovao je općinski načelnik Sead Džafić koji je majkama čestitao na prinovama u porodici, a bebama zaželio puno sreće i da budu uspješne i ostanu u Bosni i Hercegovini i da grade svoju domovinu onako kako misle da treba. 

Općina Kalesija iz budžeta izdvaja po 100 KM majkama koje imaju jedno dijete, drugo 150 i treće i svako naredno po 200 KM. Iako su sredstva mala, mislim da roditeljima pomognu da kupe osnovne stvari za bebu. Ja ću se truditi da narednih godina ovu stavku povećamo kazao je općinski načelnik Sead Džafić. 

Fata Subašić majka troje djece zahvalila se općinskom načelniku na ovom gestu, istakavši da ranijih godina nije bila ovakva praksa da se dobija pomoć od Općine Kalesija. 

 

 

Kalesija u brojkama

Kalesija u brojkama

Općina Kalesija je smještena u Tuzlanskom kantonu u sjeveroistočnoj Bosni i Hercegovini, omeđena općinama Tuzla, Živinice, Sapna (FBiH), te opštinama Šekovići, Zvornik i Lopare (RS)

201

km2 Površina

36748

Stanovnika

22

Mjesne zajednice

Google map