Potpisani ugovori sa profesorima za pripremu djece pred polazak u školu

Danas su u Kalesiji potpisani ugovori sa 15 profesora razredne nastave i predškolskog odgoja koji će od 2.aprila izvoditi nastavu u okviru projekta “Priprema djece pred polazak u školu” u školama na području naše općine.

Riječ je o projektu koji finansira Općina Kalesija iz svog budžeta s obzirom da na području naše općine ne postoji JU predškolskog odgoja i obrazovanja.

U ime općinskog načelnika Seada Džafića, prisutnim profesorima koji će izvoditi obuku za djecu predškolskog uzrasta obratila se šefica u Službi za opću upravu i društvene djelatnosti Hata Mujčinović koja je kazala da će Općina uvijek pomagati obrazovanje i da je ulaganje u ovu oblast ulaganje u budućnost.

Ona je profesorima čestitala na odabiru profesije kojom se bave istakavši da je rad sa djecom nešto najbolje jer oni su ti koji djeci daju znanje potrebno za dalje napredovanje.

Potpisivanju ugovora prisustvovao je i predsjednik Aktiva direktora Kalesija Fahrudin Hamzić koji je rekao da će direktori svih obrazovnih ustanova biti na raspolaganju profesorima za sva pitanja i pomoć u radu kako bi nastava, odnosno priprema bila što bolje izvedena i kako bi djeca iz svega ovoga izašla sa znanjem potrebnim za dalje školovanje.