Upriličen prijem za predsjednika mladih CK FBiH Muamera Đedovića

Općinski načelnik Sead Džafić upriličio je danas prijem za novoizabranog predsjednika mladih Crvenog krsta/križa FBiH Muamera Đedovića i predsjednika Komisije za mlade OV Kalesija Armina Karića.

Muamer Đedović se zahvalio načelniku na prijemu istakavši da mladi znaju cijeniti ono što radi, a do sada je nebrojeno puta pokazao da brine o mladim osobama i da su za njih vrata uvijek otvorena.

Đedović je načelnika upoznao i sa aktivnostima koje provodi Crveni krst/križ u Kalesiji, posebno kada je riječ o pomoći koju pruža osobama koje su u stanju socijalne potrebe.

Također, načelnik je upoznat i sa problemom koji ima ova organizacija, a to je nedostatak adekvatnih prostorija za rad.

Općinski načelnik Sead Džafić je kazao da će sve učiniti da Crveni krst/križ dobije prostorije za rad kako bi nastavili svoju humanu misiju, a to je pomoć onima kojima je ona neophodna.

Armin Karić predsjednik Komisije za mlade mišljenja je da načelnik zna prepoznati kvalitet mladih ljudi te mu se zahvalio za prijem, pokazujući na taj način da mladi imaju njegovu podršku.

On je istakao da ga raduje činjenica da je Muamer Đedović uspio da se izbori za svoju poziciju u CK FBiH i da će svojim radom pokazati kako su mladi iz Kalesije sposobni i vrijedni.