Za 42.rođendan škole u Vukovijama učenici dobili uređenu fiskulturnu salu

Menadžment Osnovne škole “Vukovije” zajedno sa učenicima i zvanicama jučer je prigodnim programom i priredbom proslavio 42.rođendan ove obrazovne ustanove.

Tim povodom, zvanično je puštena u rad i renovirana školska sala koja je urađena sredstvima Općine Kalesija i organizacije World Vision.

Općina Kalesija na čelu sa načelnikom Seadom Džafićem za rekonstrukciju i obnovu fiskulturne sale u OŠ Vukovije izdovjila je 19.000 KM i nastavićemo i dalje da pomažemo sve obrazovne ustanove na području naše općine kako bi naša djeca imala dobre uslove za rad, kazala je pomoćnica načelnika Hata Mujčinović-Turić.

Za pomoć koju je pružio u obnovi sale, načelniku se zahvalio i direktor OŠ Vukovije Armin Hodžić istakavši da mu je kao mladoj osobi drago da načelnik Džafić ima razumijevanja i da hoće da pomogne svojim sugrađanima.

On je roditeljima i učenicima predstavio i rad u protekloj godini, odnosno sve ono što je urađeno.

Prisutnima se obratila i Sanja Petrović iz organizacije World Vision koja je učestvovala u projektu rekonstrukcije i obnove školske sale.

Petrović je kazala da je ova organizacija u obrazovne ustanove na području naše općine uložila oko 70.000 KM i da joj je drago što je u svim projektima imala i podršku Općine Kalesija, odnosno načelnika Seada Džafića.

Učenici su priredili bogat zabavno-edukativni program gdje se predstavila recitatorska, dramska, literarna sekcija kao i školski hor, a dodijeljena su i priznanja učenicima i nastavnicima koji su imali zapažene rezultate u protekloj godini.

Priznanje je dodijeljeno i općinskom načelniku Seadu Džafiću za doprinos i pomoć ovoj školi, a isto je preuzela Hata Mujčinović-Turić.