Slider otherpages

  • prirodni potencijali

  • Bogato kulturno-historijsko naslijeđe

Error: Only up to 6 widgets are supported in this layout. If you need more add your own layout.

Završene Radničke sportske igre u nogometu, Općina u finalu bolja od Pola

Datum: 3.10.2017. 23:15

Na sportskom poligonu MSŠ Kalesija noćas su završene Radničke sportske igre u nogometu koje organizira Općina Kalesija u saradnji sa Sportskim savezom, a prvo mjesto pripalo je ekipi Organa uprave, odnosno Općini Kalesija.

Oni su u finalnoj utakmici nakon izvođenja penala bili bolji od ekipe Polo, a u regularnom dijelu utakmice rezultat je glasio 2:2. 

Ekipa Organa uprave do finala je došla također preko penala gdje su bili bolji od Doma zdravlja 3:2, dok je Polo bio bolji od Izazova rezultatom 2:0.

Treće mjesto pripalo je ekipi Izazov koja je savladala Dom zdravlja sa 5:1, a za fair play ekipu izabrana je ekipa NEON Solucije (Neon TV).

Za najboljeg igrača izabran je Samir Musić iz ekipe Organa uprave, dok je najbolji golman Fikret Hadžić iz ekipe Polo. 

Nagrade najboljim ekipama uručio je najmlađi vijećnik u OV Kalesija Armin Karić, sportski radnici Sulejman Suljo Sinanović i Izet Bukvarević koji je ujedno i predsjednik MZ Kalesija centar, te Ramo Abidović uposlenik za informisanje Općine Kalesija.

 

Kalesija u brojkama

Kalesija u brojkama

Općina Kalesija je smještena u Tuzlanskom kantonu u sjeveroistočnoj Bosni i Hercegovini, omeđena općinama Tuzla, Živinice, Sapna (FBiH), te opštinama Šekovići, Zvornik i Lopare (RS)

201

km2 Površina

36748

Stanovnika

22

Mjesne zajednice

Google map