U Kalesiji predstavljeno savremeno vatrogasno vozilo čiji je konstruktor Suad Bešlić

U organizaciji Općine Kalesija danas je u našem gradu predstavljeno savremeno vatrogasno vozilo “HLF 20” koje je sklopljeno na šasiji Volovo, a čiji konstruktor je Kalesijac Suad Bešlić vlasnik firme “Sućo” doo Živinice.

Nakon što je u Živinicama urađena konstrukcija vozila, isto je sklopljeno u Njemačkoj a svoje prvo predstavljanje vozilo je imalo u Živinicama, a danas je to upriličeno i u Kalesiji. Vrijednost vozila je 418.000 eura.

Moj život je protkan s četiri ljubavi koje su mi glavni pokretač, a to su vjera, porodica i nacija. Ove ljubavi su mi motiv za borbu koja je već odavno počela dobijati konture uspjeha. Ovo danas što vidite je moja ljubav prema domovini. Nakon dvadeset godina rada u Njemačkoj gdje sam dosegao vrhunac svoje karijere, vraćam se u BiH da oporavimo privredu i da u narednim godinama ovakvo jedno vozilo kompletno sklopimo u Kalesiji, rekao je prilikom obraćanja konstruktor i vlasnik firme “Sućo” doo Suad Bešlić.

On je prisutnima kazao i da je razgovarao sa općinskim načelnikom Seadom Džafićem koji mu je pružio ruku i želi pomoći da on proizvodnju prenese i u Kalesiji i da tu radi za početak oko 100 Kalesijaca, a kasnije i do 300.

Općinski načelnik Sead Džafić istakao je da širom Evrope imamo još mnogo ovako uspješnih ljudi te da trebamo sve učiniti da oni dođu u domovinu i postupe kako je to uradio i Kalesijac Suad Bešli da otvore pogone i zaposle svoje sugrađene čime će pomoći sebi, drugima, ali i domovini.

Općina Kalesija i ja kao Sead Džafić stojimo na raspolaganju svim investitorima da im olakšamo dobijanje potrebnih papira kako bi pokrenuli biznis u našoj općini, rekao je načelnik Džafić.

Nakon obraćanja na parking prostoru uslijedilo je predstavljanje vozila, gdje su građani sa oduševljenjem gledali šta sve posjeduje jedno savremeno opremljeno vatrogasno vozilo, a zatim su imali priliku da vide i sa kojom opremom raspolaže PVJ Kalesija na čijem čelu je komandir Fikret Križevac.

Vatrogasno vozilo će sutra biti predstavljeno u Sarajevu i Zenici, u ponedjeljak u Tuzli, a polovinom naredne sedmice po prvi put će biti predstavljeno u Minhenu.