Djevojčice iz Rainaca i dječaci iz Memića pobjednici košarkaškog turnira MOI

Osnovna škola Rainci Gornji pobjednik je košarkaškog takmičenja u okviru Malih olimpijskih igara za djevojčice, dok je kod dječaka najbolje rezultate ostvarila OŠ Memići. Za najbolju košarkašicu proglašena je Emina Mešić iz OŠ Rainci Gornji, a Emir Loznica iz OŠ Memići izabran je za najboljeg košarkaša turnira.

U finalnom susretu, kod djevojčica, Rainci Gornji su savladali Kalesiju sa 12:1, dok su u finalu dječaka Memići pobijedili Kalesiju rezultatom 16:6.

Rainci Gornji i Memići su na put do finala bili bolji od Tojšića i Vukovija.

Košarkaški turnir u okviru Malih olimpijskih igara općine Kalesija održan je u dvorani MSŠ u Kalesiji.

Prije početka košarkaškog turnira, općinski načelnik Sead Džafić je otvorio Male olipijske igre i poželio učenicima mnogo sreće i uspjeha na ovom takmičenju.

„ Ovako lijepu i zdravu djecu malo koja zemlja ima. Ponosan sam na vas i od srca vam želim da budete zdravi, dobri učenici i sportisti. Pozivam vas da svojim učenjem, trudom i zalaganjem dostojno predstavljate našu Kalesiju. Želim vam mnogo sreće i uspjeha i neka pobijede najbolji“, poručio je mladim sportistima načelnik Džafić.

Učesnicima osnovnih škola obratio se i Muhamed Avdić, predsjednik Sportkog saveza općine Kalesija koji je naglasio da se već dvadeset godina zaredom u Kalesiji održavaju sportska takmičenja u sklopu Malih olimpijskih igara.

REZULTATI:

DJEVOJČICE:

Memići – Kalesija 4:7, Rainci G. – Tojšići 8:5, Vukovije – Rainci G. 5:8.

Finale: Kalesija – Rainci G. 1:12

Tabela:

  1. OŠ Rainci G.
  2. OŠ Kalesija
  3. OŠ Vukovije
  4. OŠ Tojšići
  5. OŠ Memići

Najbolja košarkašica Emina Mešić (OŠ Rainci G.)

DJEČACI

Memići –Vukovije 18:10, Kalesija – Rainci G. 17:10, Tojšići – Memići 10:12.

Finale: Memići – Kalesija 16:6.

Tabela:

  1. OŠ Memići
  2. OŠ Kalesija
  3. OŠ Tojšići
  4. OŠ Vukovije
  5. OŠ Rainci G.