Dodijeljenjo priznanje porodici Gentilini iz Švicarske za pomoć u opremanju civilne zaštite Kalesija

U povodu 1.marta – Međunarodnog dana civilne zaštite i Dana civilne zaštite Federacije BiH u Sarajevu je održana Svečana sjednica Federalnog štaba civilne zaštite, na kojoj su istaknutim pojedincima i kolektivima dodijeljena priznanja i odlikovanja za dosadašnjim rad i angažovanje.

Među dobitnicima priznanja bili su Mario i Aberdnama Gentilini iz Švicarske, kao prijedlog Službe civilne zaštite općine Kalesija.

Najveće priznanje „Plaketa civilne zaštite“ dodijeljena je porodici Gentilini za pomoć u opremanju civilne zaštite Kalesija. Riječ je o nabavci dva vatrogasna kamiona i makazama za sječenje automobila u saobraćajnim nesrećama.

Svečanosti u Sarajevu u ime Službe civilne zaštite Kalesija prisustvovao je Fikret Križevac, komandir Vatrogasne jedinice Kalesija.

Na Svečanoj sjednici, između ostalog, prisutnima se obratila zapovjednica Štaba, Jelka Milićević, i načelnik Štaba, Fahrudin Solak.

Zapovjednica Milićević uputila je čestitke svima koji su vezani za civilnu zaštitu, a između ostalog, je izjavila : “ Službe civilne zaštite u ovom trenutku mnogo su spremnije odgovoriti svim izazovima nego prije dvije godine, u vrijeme velikih poplava“.

Načelnik Štaba i direktor FUCZ, Fahrudin Solak, rekao je da je FUCZ danas puno efikasnija te da su timovi osposobljeni za pojedine odgovore u prirodnim nesrećama zahvaljujući i našim partnerima i svakako Vladi Federacije BiH.

 

 

Press općine Kalesija