Kalesijskom Domu zdravlja danas uručen mamograf

Općinski načelnik Sead Džafić i predsjednik Crvenog križa Kalesija dr.Nusret Sinanović danas su direktoru JZU Dom zdravlja Kalesija dr.Muhamedu Osmanoviću uručili mamograf koji je u Kalesiju stigao zahvaljujući Rotary klubu iz Austrije.

Riječ je o korištenom mamografu marke “Simens” koji je u oktobru prošle godine dopremljen u krug UKC-a Tuzla, ali je zbog provjera i kontrola nadležnih ustanova do sada bio smješten u ovoj ustanovi s obzirom da je riječ o aparatu jonuzujućeg zračenja. Nakon provedenih kontrola, ustanovljeno je da je mamograf ispravan i spreman za upotrebu.

Zahvaljujući angažmanu predsjednika CK Kalesija i općinskog načelnika Seada Džafića evo mamograf je konačno došao u našu ustanovu. Hvala svima koju su učestvovali da danas ovo za nas bude svečanost, rekao je direktor JZU Dom zdravlja Kalesija dr.Muhamed Osmanović prilikom prijema ovog vrijednog aparata.

On je kazao da sada slijedi pribavljanje određene dokumentacije kako bi jedan od dva mamografa koliko posjeduje Dom zdravlja bio pušten u upotrebu što prije.

Načelnik Sead Džafić je ranije upoznao javnost da JZU Dom zdravlja ima donirani mamograf, ali i pored toga određena udruženja su krenula u nabavku mamografa, a prema njegovom mišljenju taj novac se mogao usmjeriti za kupovinu aparata za dijalizne pacijente kojih je u Kalesiji preko 30 i koji svakodnevno putuju do Tuzle.

Općinski načelnik je pozvao sva udruženja na razgovor i zajedničke dogovore kako bi svima bilo bolje, te kako bi skupa radili za dobrobit svih građana naše Kalesije.

Predsjednik CK Kalesija Nusret Sinanović prilikom predaje ovog vrijednog aparata načelnika i direktora Doma zdravlja upoznao je sa svim donacijama koje je do sada uradio Crveni križ te je obećao da će i dalje raditi na opremanju i poboljšanju uslova u Domu zdravlja za sve naše građane.

Sinanović je pohvalio i angažman načelnika Kalesije Seada Džafića koji je u više navrata zvao nadležne agencije koje izdaju odobrenje da se aparat što prije dopremi do JZU Dom zdravlja Kalesija i stavi u upotrebu svim pacijentima kojima je neophodan.