Općinski načelnik upriličio prijem za reprezentativca BiH Husu Turića i njegovog trenera

Reprezentatovac Bosne i Hercegovine Huso Turić inače član kickboxing kluba “Golden Team” iz Kalesije na Evropskom prvenstvu u Makedoniji osvoji je bronzanu medalju u konkurenciji 37 država te preko 1.700 takmičara.

Tim povodom općinski načelnik Sead Džafić zajedno sa šeficom u Službi za društvene djelatnosti Hatom Mujčinović danas je organizirao prijem za njega i trenera Senada Osmanovića koji je zaslužan za uspjehe koje ostvaruje ovaj mladi Kalesijac.

Osvajač bronze na Evropskom prvenstvu zahvalio se općinskom načelniku na prijemu, ali i na finansijskoj pomoći koju mu je pružio kako bi otišao na takmičenje.

Trener Senad Osmanović načelnika je upoznao sa uslovima u kojima Huso trenira te je zatražio veću podršku i ulaganje u sport kada su u pitanju talenti poput Turića.

Općinski načelnik Sead Džafić prvo je česttao Husi Turiću, a zatim i njegovom treneru istakavši da će uvijek imati njegovu podršku. Načelnik Džafić je pozvao trenera Osmanovića da uloži sve napore kako bi narednih godina na Evropskim i Svjetskim prvenstvima imali još takmičara iz Kalesije.

Podsjećanja radi trener Senad Osmanović je 2004.godine iz Italije sa Svjetskog prvenstva se vratio sa zlatnom medaljom koju je osvojio Samed Osmanović, zatim dvije godine poslije srebro je uzeto na Svjetskom prvenstvu u Crnoj Gori.

Na kraju načelnik je Husi Turiću uručio i novčanu nagradu dok je treneru uručena poklon trenerka.