MSŠ Kalesija uručena donacija vrijedna oko 20.000 KM

Predstavnici Visoke škole za finansije i računovodstvo FINra iz Tuzle i firme Spin danas su učenicima MSŠ Kalesija donirali računare i softverske programe koji se tiču računovodstva i vođenja knjiga u vrijednosti oko 20.000 KM.

Riječ je o donaciji koja će najviše pomoći učenicima ekonomskog smijera koji će steći praksu radeći sa programima kako bi ono što nauče iz knjiga mogli u svojim učionicama probati i praktično.

Cilj nam je da osposobimo mlade ekonomiste da kada završe srednju školu nastave da se obrazuju u tom smjeru i da znaju sve ono što im je do sada neko iz knjiga pokazivao, rekao je direktor Visoke škole za finansije i računovodstvo FINra dr.sc Ismet Kalić.

Prema riječima direktorice firme Spin iz Tuzle Zikrete Smajlović oni su poklonili licencirane softvere te se nada da će oni pomoći učenicima da shvate sve ono što je neophodno da bi radili u svojoj branši i kako bi znanje prenijeli na druge.

Direktor MSŠ Kalesija Bego Hadžić se zahvalio donatorima istakavši da je ovo najbolji novogodišnji poklon koji su učenici mogli dobiti.

Također donatorima se zahvalila i Hata Mujčinović šefica u Službi za društvene djelatnosti Općine Kalesija kazavši da će učenicima ovo uveliko pomoći da se osamostale i da rade kako to nalažu standardi EU. Ona je istakla da će Općina Kalesija pomagati učenike i rad MSŠ Kalesija onoliko koliko to Budžet bude dozvoljavao.