MSŠ Kalesija uspješno završila projekat “Cjeloživotno učenje biologije, fizike i hemije”

Danas je u prostorijama MSŠ Kalesija završen projekat pod nazivom “Cjeloživotno učenje biologije, fizike i hemije”, koje je provela ova obrazovna ustanova u saradnji sa Federalnim ministarstvom obrazovanja te Međunarodnim udruženjem “Interaktivne otvorene škole”MIOS-om iz Tuzle.

Riječ je o projektu koji je okupio osnovce sa područja naše općine koji su besplatno imali nastavu iz pomenutih predmeta kako bi spremno krenuli u srednju školu i kako bi stečeno znanje primijenili u svom osnovnom obrazovanju.

“Na projektu je radilo 13 profesora te 30 učenika MSŠ Kalesija uz podršku menadžmenta. Zahvaljujući sredsvima donatora mi smo osposobili dvije učionice za izvođenje laboratorijskih vježbi, a nabavljena je i oprema u vrijednosti 6.450 KM”, kazala je Sanela Šarić koordinatorica projekta.

Predstavljanju ovog projekta u MSŠ u ime općinskog načelnika prisustvovala je Hata Mujčinović šefica u Službi za opću upravu i društvene djelatnosti koja je kazala da je ovo primjer kako se profesori mogu organizirati i zajedno sa učenicima napraviti pomake na koje svi trebaju da budu ponosni.

Direktor MSŠ Kalesija Bego Hadžić pohvalio je rad svojih uposlenika istakavši da je dnevno kroz besplatne radionice prolazilo i do60 osnovaca, što govori koliko se ozbiljno i kvalitetno pristupilo projektu.

S obzirom da je projekat uspješno okončan, u holu MSŠ Kalesija upriličena je i prezentacija istog, kao i priredba za učesnike te donatore kojima su dodijeljene i zahvalnice.