Općinski načelnik pustio u upotrebu uličnu rasvjetu u Sprečama

Općinski načelnik Sead Džafić zajedno sa Enisom Sakićem učenikom četvrtog razreda Osnovne škole Tojšići noćas je u upotrebu pustio uličnu rasvjetu u zaseoku Spreče u MZ Tojšići.

Zajedničkim sredstvima Općine Kalesija i mještana urađeno je 39 rasvjetnih tijela, odnosno kompletan zaseok.

Ovo je veliki dan za naše naselje, svi su nam obećavali prethodnih godina da će ovo uraditi, to nisu uradili, a evo imamo čovjeka koji je obećanje ispunio i hvala mu na tome, rekao je Sakib Mujanović član Građevinskog odbora za izgradnju ulične rasvjete.

Mujanović se zahvalio načelniku, ali i MZ Tojšići koji su im pomogli na ovaj način te olakšali kretanje u večernjim satima.

Općinski načelnik Sead Džafić kazao je okupljenim mještanima da je ovo samo početak i da će na području Kalesije biti još mnogo realiziranih projekata koji će donijeti bolje mještanima i građanima naše općine.

On je kazao da će uvijek pomagati projekte koje predlože sami građani, jer oni najbolje znaju šta je potrebno u njihovim naseljima.

Zahvalnost je iskazao i predsjednik Vijeća MZ Tojšići Mujo Kadić koji je svojim komšijama obećao da će se zajedno boriti kako bi svi problemi bili rješeni u što skorije vrijeme.