Slider otherpages

  • prirodni potencijali

  • Bogato kulturno-historijsko naslijeđe

Error: Only up to 6 widgets are supported in this layout. If you need more add your own layout.

Na ekološkom izletištu Dubnica, danas održana aktivnost “Promocija vrijednosti planine Majevica”

Datum: 26.07.2017. 15:04

U organizaciji Udruženja EKO Zeleni Tuzlanskog kantona na čijem čelu je Kalesijac prof. dr. Muhamed Omerović danas je na lokalitetu ekološkog izletišta Dubnica održana ekološko-turistička aktivnost pod nazivom Promocija vrijednosti planine Majevica – Ekološka svijest=Turistička ponuda”.

Ovoj aktivnosti u ime načelnika prisustvovao je Hazim Halilović šef u Službi za društvene djelatnosti koji je kazao da je izletište Dubnica poznatije kao “Kiseljak” dobro mjesto za odmor s obzirom da postoje izvori mineralne vode, ali također i veći šumski kompleks planine Majevica. 

O bitnosti očuvanja ovog izletišta govorio je predsjednik EKO Zelenih TK prof. dr Muhamed Omerović koji je istakao da će zatražiti od Zavoda za javno zdravstvo da ovo izletište uvrsti u svoj plan provjere i praćenja kvalitete vode, ali također i da Turistička zajednica TK ekološko izletište uvrsti u svoj program.

Prema riječima Omerovića on će sve učiniti da ovo izletište dovede u funkciju, odnosno da se urede pristupni putevi do izvorišta mineralne vode, a pomoć u svemu tome obećala je i Općina Kalesija. 

O bitnosti očuvanja ovog izletišta i njegovoj promociji govorio je i dr. Amir Mešković redovni profesor na Rudarsko geološko građevinskom fakultetu u Tuzli, kao i gosti sa drugih fakulteta Univerziteta u Tuzli. 

 

 

Kalesija u brojkama

Kalesija u brojkama

Općina Kalesija je smještena u Tuzlanskom kantonu u sjeveroistočnoj Bosni i Hercegovini, omeđena općinama Tuzla, Živinice, Sapna (FBiH), te opštinama Šekovići, Zvornik i Lopare (RS)

201

km2 Površina

36748

Stanovnika

22

Mjesne zajednice

Google map