Potpisan ugovor za izgradnju puta Hrasno Donje- Horozovina vrijednosti 49.415 KM

Načelnik Općine Kalesija Sead Džafić danas je potpisao ugovor za izgradnju asfaltnog puta na dionici Donje Hrasno – Horozovina vrijednosti 49.415 KM sa predstavnicima donatora World Vison-a te sa izvođačima radova firmom Terakop iz Živinica.

Već deset godina radimo sa Kalesijom,i ovo nije definitivno prvi projekat, ali do sada smo više radili sa djecom. Ovaj specifičan projekat koji finansira Evropska komisija usmjeren je za oporavak od poplava i klizišta te je Kalesija kandidovala ovaj projekat u Hrasnu da se uradi i sanira putna infrastruktura, kazao je Mirza Đelmo projekt menadžer World Vision-a za regiju Tuzla.

Inače riječ je o projektu Evropske komisije za oporavak od poplava i klizišta, a prema mišljenju načelnika Seada Džafića ovaj projekat je bio prioritetan za realizaciju.

Načelnik Džafić je kazao da je prezadovoljan što će konačno ovaj put biti rješen i da će kako je predviđeno ugovorom novih 550 metara asfaltnog puta biti završeno u roku.

Predstavnici World Vison-a i izvođača radova firme Terakop načelnika i saradnike su upoznali da će sa ovo novca biti završeno 550 metara puta, ali da će ostati još oko 80 metara, međutim on je obećao da će i to biti završeno sredstvima Općine te donatora World Vision-a te samog izvođača radova.