Načelnik Džafić obećao podršku Domu zdravlja Kalesija

Načelnik općine Kalesija Sead Džafić danas je posjetio Dom zdravlja Kalesija gdje je sa direktorom Muhamedom Osmanovićem razgovarao o aktuelnim projektima i problemima sa kojima se suočava ova zdravstvena ustanova.

Direktor Osmanović je upoznao načelnika Džafića da su ovih dana završeni radovi na adaptaciji područne ambulante u Raincima, a da su u toku radovi na uređenju ambulante u Gojčinu.

Također, razgovarano je o projektu izgradnje nove područne ambulante u Tojšićima, za koje je iz budžeta općine Kalesija obezbijeđeno 100 hiljada maraka. Pored ovih sredstava, općinski načelnik je prodajom službenog automobila, kojeg su koristili bivši načelnici, osigurao dodatnih 20 hiljada maraka za izgradnju ambulante u Tojšićima.

Pored razgovora o projektima koji se finansiraju iz budžeta općine Kalesija, s ciljem podizanje usluga zdravstvene zaštite na viši nivo, Osmanović je načelnika Džafića informisao da će početkom aprila pacijenti Doma zdravlja Kalesija ponovo imati na raspolaganju oftalmologa, koji će svakodnevno pružati specijalističke usluge.

Općinski načelnik Sead Džafić je izrazio očekivanja da će direktor Osmanović i uposlenici Doma zdravlja svojim radom i zalaganjem podići zdravstvene usluge na još viši nivo i u tom pravcu obećao podršku općine Kalesija.