Načelnik Sead Džafić primio predstavnice žena koje su bile u Turskoj

Nedavno je grupa žena, članica nekoliko udruženja s područja općine Kalesija posjetila Tursku. Tokom petnaestodnevnog boravka u Turskoj posjetile su Istanbul, Ankaru, Bursu i Izmir. Posjeta turskim gradovima bila je rezultat nedavno potpisanog protokola sa predstavnicima Udruženja Bošnjaka iz Izmira i Udruženja žena „Balkan Bursa“. Izuzetno pozitivne utiske i iskustva iz Turske članice kalesijskih udruženja prenijele su općinskom načelniku Seadu Džafiću, kojemu su se zahvalile za pomoć prilikom odlaska i izrazile želju da Kalesija bude domaćin uzvratne posjete.

„Želim se zahvaliti načelniku Seadu Džafiću i općini Kalesija koji su nam omogućili da posjetimo Tursku. Bilo nam je jako lijepo. Donijele smo poklone za načelnika i nadamo se da će se ova saradnja nastaviti i u narednom periodu. Ovu priliku smo iskoristile da načelniku prezentiramo rad naših udruženja. Udruženje „Sumeja“ je za svoje članice organizovalo kurs šivenja, koji trenutno pohađa 23 žene. Predložile smo načelniku da osmislimo poklon paket sa grbom općine Kalesija izrađen rukama naših članica, a koje bi načelnik poklanjao gostima i delegacijama koje posjete našu općinu“. kazala je Alma Sakić, članica UGM „Sumeja“ – Kalesija.

Načelnik Sead Džafić se zahvalio na poklonima iz Turske i obećao pomoć udruženjima koje su okupljaju žene s područja općine Kalesija.

„Drago mi je da su žene iz Kalesije posjetile Tursku i stekle nova prijateljstva. I ranije sam naglašavao da želim da se saradnja između naših i turskih udruženja intenzivira i da i mi u Kalesiji ugostimo naše prijatelje iz Turske. Udružnja žena su za nas jako važna i imat će moju podršku i pomoć u radu“, kazao je načelnik Džafić.

Predstavnice Udružnja su prilikom boravka u Turskoj posjetile i Parlament Turske i bile dio prijema predsjednika Erdogana povodom obilježavanja 8.marta-Dana žena.