Održan sastanak Partnerske grupe za izradu Strategije lokalnog razvoja Općine Kalesija

U sali Općinskog vijeća Kalesija održan je sastanak Partnerske grupe za izradu Strategije lokalnog razvoja Općine Kalesija za period 2018-2027.

Na sastanku su prisustvovali predstavnici nevladinih organizacija, mjesnih zajednica, predstavnici privrednika, zakonodavne i izvršne vlasti, Sportskog saveza, članovi Komisije za ravnopravnost spolova ali i članovi sektorskih grupa za izradu Strategije.

Edin Glogić član Općinskog razvojnog tima prisutne je putem prezentacije upoznao sa Strategijom razvoja koja obuhvata najvažnije nalaze socio-ekonomske i SWOT analize, viziju i strateške ciljeve razvoja naše općine.

On je istakao bitnost postojanja ovakvog dokumenta koji će biti smjernica za napredak lokalne zajednice.

Strategija razvoja Općine Kalesija za period 2018-2027.godina predstavlja ključni strateško-planski dokument kojim se usmjerava razvoj ove lokalne zajednice u tri najvažnija aspekta, ekonomskom, društvenom i aspektu okoliša.

Na sastanku Partnerske grupe izabrano je i rukovodstvo koje će u narednom periodu raditi sa članovima sektorskih grupa koje rade na pripremi Strategije razvoja. Za predsjednika Parnerske grupe je izabran Mahir Omerović, potpredsjednici su Hava Fazlić i Vujadin Tomić.

Svi prisutni su na uvid dobili radnu verziju Strategije razvoja Općine Kalesija, a u narednim danima će moći da dostave i prijedloge projekata za koje smatraju da se trebaju tu naći prije samog izglasavanja na sjednici Općinskog vijeća Kalesija.