Općinski načelnik dobio priznanje Sportskog saveza TK za razvoj i promociju sporta

Kickbokser Mesud Selimović i košarkaš Almir Hasandić proglašeni su najboljim sportistima Tuzlanskog kantona u 2017. godini u 24. izboru Sportskog saveza TK koji je održan sinoć u Tuzli.

Čelni ljudi Sportskog saveza TK prepoznali su i osobe koje su pomogle opstanku i razvoju sporta kako na području lokalnih zajednica tako i šire. Tako je općinski načelnik Sead Džafić sinoć dobio priznanje za razvoj i promociju sporta.

Ovo je zaista čast.Hvala ljudima koji su prepoznali moj rad i sve moje napore koje činim da sport pomognemo i da naše ekipe budu najbolji ambasadori općine, ali i države. Ovo priznanje za mene je i obaveza da i u ovoj godini budem još bolji kada je u pitanju sport, rekao je načelnik Sead Džafić.

Sportski savez je posthumno dodijelio i Specijalno priznanje za nesebičan doprinos u razvoju sporta te postignute rezultate odbojkašici Erni Sinanović, koja je početkom ove godine život izgubila u saobraćajnoj nesreći. Erna Sinanović je igrala za Polo, Kulu Gradačac a bila je i reprezentativka BiH.

Priznanje je preuzeo njen otac Sulejman Suljo Sinanović.