Općinski načelnik obišao firmu “Engineering Windoors” u Kalesiji Gornjoj

Općinski načelnik Sead Džafić zajedno sa savjetnikom Fikretom Suljkanovićem danas je obišao firmu “Engineering Windoors” koja je smještena u industrijskoj zoni u Kalesiji Gornjom gdje je sa zamjenicom direktora Mirelom Atlić razgovarao o problemima sa kojima se susreću, ali i planovima za 2018.godinu.

Mirela Atlić se zahvalila načelniku na dolasku istakavši da je ovo prvi put da neko od predstavnika općine posjeti firmu koja se bavi proizvodnjom alu i pvc stolarije i koja svoje proizvode plasira na tržište Evrope.

Ona je istakla da firma ima 20 uposlenih, a u 2018.godini u planu su proširivanje proizvodnje što će značiti i nova radna mjesta.

Na sastanku je bilo riječi o kupovini zemljišta za industrijske zone, poticajima za privredu ali i o saradnji Općine Kalesija sa privrednicima.

Atlić je istakla da je zadovoljna radom načelnika Džafića koji ispunjava ono što je obećao i koji pokušava da se stavi na raspolaganje privrednicima da investiraju u Kalesiju.

Općinski načelnik je rekao da će sve učiniti kako bi privrednici bili zadovoljni i kako bi se otvarali industrijski pogoni na području naše općine.

Načelnik Džafić je stava da privrednicima treba više pažnje posvećivati i da im se administracija treba staviti na raspolaganje prilikom pribavljanja određenih dokumenata potrebnih za rad firmi.

On je u razgovoru sa zamjenicom direktora kazao da Općina ima u planu vršiti i određenu vrstu poticaja za nova zapošljavanja, nove pogone, ali i brže procedure prilikom registracije privrednog subjekta.

Na kraju posjete načelnik je zajedno sa Mirelom Atlić obišao proizvodni pogon firme i upoznao se sa onim što ova firma radi, a u planu su kako je navedeno da otvore i lakirnicu te pogon za staklo.