Općinski načelnik obišao radilišta na uređenju riječnih korta u Memićima i Tojšićima

Općinski načelnik Sead Džafić i šef Službe za komunalne poslove i civilnu zaštitu Hazim Halilović obišli su danas dvije lokacije na području naše općine gdje se izvode radovi na čišćenju i uređenju korita rijeka po projektu FERP (hitni oporavk od poplava i klizišta) čija vrijednost je 896.545 KM.

Po riječima načelnika Seada Džafića radovi na uređenju korita rijeke Tavne u Memmićima se izvode predviđenom dinamikom, dok manjih problema ima kada je u pitanju rijeka Gribaja zbog neriješenih imovinskih odnosa, jer su pojedini građani objekte izgradili u riječnom koritu.

U Memićima vlasnici priobalnog zemljišta su izašli u susret izvođačima radova, tako da nema nikakvih problema, dok u Tojšima imamo poteškoća, ali se nadamo da će one što prije biti rješene kako bi radovi tekli predviđenom dinamikom, rekao je načelnik Džafić.

Načelnik je kazao da će razgovarati i sa nadležnim inspektorima kako bi poteškoće se što prije otklonile i kako bi se nastavilo raditi.

Planirano je da radovi na uređenju korita rijeka Tavna, Gribaja i Dubnica budu završeni u roku od dva mjeseca, a izvođač radova je firma “Papilon” iz Čelića.