Slider otherpages

  • prirodni potencijali

  • Bogato kulturno-historijsko naslijeđe

Error: Only up to 6 widgets are supported in this layout. If you need more add your own layout.

Otvoren 9. sajam ekološki zdrave hrane, tradicionalnih proizvoda i turizma

Datum: 19.10.2017. 13:17

U organizaciji Udruženja građana “Citizen” kao i udruženja “Snaga Kalesijske žene”, danas je u Kalesiji otvoren 9. sajam ekološki zdrave hrane, tradicionalnih proizvoda i turizma. 

U ime organizatora obratio se Mersad Hasanović koji je istakao da je zadovoljan odazivom izlagača koji su došli iz više općina kako bi pokazali svoje domaće ali i tradicionalne proizvode. 

Hasanović se zahvalio i Općini Kalesija, odnosno načelniku koji svake godine finansijski podržava organizaciju ovog sajma koji je prerastao u tradiciju i iz godine u godinu sve je veći i posjećeniji. 

Hasan Sejdinoć ispred Ministarstva za trgovinu, turizam i saobraćaj u Vladi TK pohvalio je kompletnu organizaciju ovog sajma istakavši da je jako bitno sklapanje prijateljstava među ljudima i povezivanje, kroz ovaj vid organizovanja. 

“Kalesija kao općina u budućnosti će sasvim sigurno biti više posjećena, jer ona pruža velike mogućnosti za pokretanje seoskog turizma, a tu su i domaći proizvodi, veliki broj  stećaka što je prednost u odnosu na druge sredine”, istakao je Sejdinović. 

U ime općinskog načelnika Seada Džafića, deveti sajam ekološki zdrave hrane, tradicionalnih proizvoda i turizma otvorenim je proglasio savjetnik Fikret Suljkanović. 

On je u svom obraćanju kazao da nismo dovoljno iskoristili sva bogastva koja imamo, a to je domaća hrana koja je kvalitetnija i bolja od one koju uvozimo. 

Također, je kazao da kod svih se treba probuditi svijest kako bi počeli da više pažnje daju domaćim proizvodima kako bi pomogli sebi, ali i državi BiH. 

Nakon što  je sajam proglašen otvorenim Fikret Suljkanović, šef kabineta Mujo Tosunbegović i šef u Službi za privredu i budžet Abdulah Gutić su zajedno sa organizatorima i predstavnikom Ministarstva Hasanom Sejdinovićem obišli štandove na kojima su izloženi proizvodi. 

 

 

 

Kalesija u brojkama

Kalesija u brojkama

Općina Kalesija je smještena u Tuzlanskom kantonu u sjeveroistočnoj Bosni i Hercegovini, omeđena općinama Tuzla, Živinice, Sapna (FBiH), te opštinama Šekovići, Zvornik i Lopare (RS)

201

km2 Površina

36748

Stanovnika

22

Mjesne zajednice

Google map